5è CICLE DE CONFERÈNCIES ORGANIZADES PEL COAA – 26/10/22 – 19h

Tenim el plaer de convidar-vos a la propera conferència a càrrec del Sr. Celestino Garcia, President de la Fundació DOCOMOMO Ibéric, amb el títol “Intentant definir i protegir un patrimoni”. Tindrà lloc el dimecres dia 26 d’octubre a les 19 hores al COAA.

Amb massa freqüència es recorre a formules repetitives sense pensar, específicament, el que suposa la creació d’un patrimoni arquitectònic modern. Perquè si bé hi ha aspectes coincidents amb les estratègies de conservació i rehabilitació d’altres patrimonis històrics, el de la modernitat arquitectònica té aspectes propis que, en tot moment, convé tenir en compte.

La primera qüestió que sorgeix és la de la seva mateixa definició, així com la de la seva amplitud temporal. Aconseguir uns acords socials bàsics sobre qual a estat la seva història i en quin precís moment ens trobem, són determinants a l’hora de definir unes estratègies públiques que permetin identificar aquest patrimoni, és a dir “crear-lo” i, simultàniament, com ha de protegir-se.

En aquest apartat de la seva protecció, es reflexionarà sobre els riscos específics al fet que aquest patrimoni està sotmès en l’actualitat i s’apuntessin algunes idees sobre la seva superació, recordant algun dels exemples mes significatius d’aquestes arquitectures.

Per confirmar assistència podeu fer-ho al correu info@coaa.ad o al telèfon 861202